Frederiksveld 2

2151 LS ,  Nieuw-vennep

€ 945.000 K.K.

Terug

Kenmerken

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 248 m2
Perceeloppervlakte 614 m2
Inhoud 890 m3
Bouw
Type Vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Indeling
Kamers 7 kamers (6 slaapkamers)
Badkamers 1 badkamers 1 aparte toiletten
Woonlagen 3 woonlagen
Energie
Energielabel A
Isolatie Volledig geïsoleerd
Warm water C.v.-ketel

Omschrijving

Een prachtige, vrijstaande, moderne villa in bijzondere architectonische stijl. Zeer ruim met uitbouw aan de achterzijde en met royale tuin op het noordwesten (in de zomer is er zon op de achterzijde van het huis van 13.00 tot ruim na 21.00 uur). Parkeergelegenheid is er op eigen terrein. Gelegen in een ruim opgezette woonwijk met alle voorzieningen in de nabijheid.

Deze villa is ontworpen door architect Rien de Ruiter in een moderne, kubistische stijl met mooie details en bijzondere zwevende kamers. In 2008 is mbv dezelfde architect een achteruitbouw gerealiseerd: 5,5m hoog en geheel in glas met elektrisch te openen dakramen.

Bouwjaar 2003, perceeloppervlakte 614m², inhoud 890m³, woonoppervlakte 248m², bergingen 39m², dakterras 13m².

Indeling begane grond:
Entree met hal, toiletruimte met wandcloset en fonteintje, toegang naar de bijkeuken, garderobe en berging. Een grote, glazen taatsdeur biedt toegang tot de royale living met 5,5m hoge vide waarin een glazen badkamer zweeft, met tv-hoek (voorzien van een beweegbaar systeem om middels een grote foto de tv aan het zicht te onttrekken), maar vooral met fantastische grote en hoge raampartijen die zeeën van licht geven en toch voldoende privacy bieden. De plafonds zijn verlaagd en voorzien van inbouwverlichting, de vloer is afgewerkt met een industriële vloer v.v. vloerverwarming. Nagenoeg alle ramen op de begane grond zijn voorzien van elektrische gordijnrailsen die zijn aangesloten
op een domoticasysteem.

De moderne, open en luxe keuken van Bulthaup (achteraf voorzien van handige binnenlades in nagenoeg alle onderkasten) met een groot kookeiland en eetbar, is uitgevoerd met aluminium Gaggenau en Miele apparatuur, incl. stoomoven en ingebouwde espressomachine.

Een grote schuifpui scheidt de woonkamer van de aangebouwde serre waarin ruimte is voor een lange eettafel en een lounge hoek en die fraai zicht biedt op de tuin door glas tot op het maaiveld. Een tweede enorme schuifdeur geeft toegang tot het terras. Vanuit de serre is er via een design spiltrap toegang tot een zwevende kamer die als slaapkamer maar ook goed als werkkamer kan dienen, met een elektrisch te openen dakraam en met een groot, met gasveren te openen luik dat in open toestand deze kamer verbindt met wat er in de serre en woonkamer gebeurt.

1e Etage:
Vanuit de living leidt een open, stalen trap naar de origineel ingedeelde 1e etage waar een overloop, drie slaapkamers en badkamer zijn gesitueerd.
Alle kamers zijn v.v. elektrische gordijnen binnen en lamellen zonwering aan de buitenzijde, aangesloten op het domoticasysteem.
De speelse, zwevende, glazen badkamer is v.v. een ligbad, toilet, hoekdouche en wastafel.

2e Etage:
Vaste open trap naar de overloop met links de technische ruimte, waarin de cv-installatie en de aansluitingen voor wasapparatuur zijn aangebracht.
Een slaapkamer 'en suite', thans ingericht als kinderkamer, heeft via een schuifdeur toegang tot het sfeervolle patio dakterras met hardhouten vlinderdelen, Western Red Cedar wandbekleding en moderne, glazen doorvalbeveiliging.

De riante ouderslaapkamer met inloopkast heeft een eigen open badkamer met een toilet, een inloopdouche met zicht op het dakterras en een vrijstaand ligbad naast een schuifdeur naar de patio waar je in alle privacy maar toch in de buitenlucht van het bad kunt genieten. Boven het bed en de badkamer zijn elektrisch te openen dakramen geplaatst.

Tuin:
De tuin is onder architectuur aangelegd met royaal gazon, 19 dakplatanen, wat fruitbomen, hagen en basaltsplit en is expliciet ontworpen om nagenoeg onderhoudsvrij te zijn.
Achter in de tuin bevindt zich een berging en een leuke boomhut op palen. Het stijlvolle terras aan de serre rust op heipalen, is van dikke, hardhouten vlonderdelen voorzien en is uitermate geschikt voor feestjes. De voortuin heeft een fraaie waterspiegel (ondiepe vijver). Aan beide zijden van de woning zijn eveneens riante bergingen gesitueerd, waarvan één met een lange kastenwand.

De woning is voorzien van een domoticasysteem (Fibaro Homecenter) waarmee de verlichting op de begane grond, buitenlampen, alle gordijnen, jaloezieën, het alarmsysteem, de dakramen in de serre en de beregeninginstallatie voor het gazon via een smartphone of pc overal ter wereld bediend kan worden.
Het systeem kan middels het eenvoudig ontwerpen van scènes ook alles automatisch zelf regelen obv tijdstip, aanwezigheid, helderheid, binnentemperatuur en weersomstandigheden.

Let op:
Dit is een huis waar buurtbewoners op een zomeravond langsfietsen om naar te kijken en waar je niet in de voortuin kunt werken zonder aangesproken te worden over het huis.
Het is bijzonder, modern, luxueus maar niet pretentieus en toch vooral erg functioneel. Er is werkelijk over alles nagedacht: overal dezelfde kranen, dezelfde deurklinken, geen draai- maar tastdimmers, wandcontactdozen met kinderbeveiliging en nette klepjes, deurdrangers op deuren die dicht horen te zijn, dakramen die open kunnen, uitgekiende gevel- en tuinverlichting voor ’s nachts, teveel om op te noemen. De woning is met grote liefde voor detail en design onderhouden en door de jaren heen steeds
verbeterd en is gewoon af.

Bijzonderheden:

- Woning is qua constructie gebaseerd op een dragende staalconstructie (met op veel plaatsen zichtbare
palen en windverbanden), betonnen vloeren en houtskelet wanden die geweldig isoleren
- Buitenkant woning is afgewerkt met een strakke, diepzwarte, zelfreinigende, keramische tegel en
inspringende geveldelen zijn afgetimmerd met onderhoudsvrij Western Red Cedar
- Overal topkwaliteit hardhouten kozijnen, al het buitenschilderwerk uitgevoerd in 2018
- De aanbouw en gehele 1e etage is rondom v.v. grote ramen van plafond tot vloer (op veel plaatsten is zelfs
gelaagd glas gebruikt ivm veiligheid bij breuk van grote oppervlakken)
- Kamerhoge, massieve houten deuren, eenzijdig gefineerd met Amerikaans Notenhout en voorzien van
consequent doorgevoerd exclusief RVS deurbeslag, ook op schuifdeuren en bergingen
- Vloerverwarming op de begane grond en 1e etage
- 3 bergingen, allen bekleed met prachtig vergrijzend en onderhoudsvrij Western Red Cedar
- Verlaagde, gestucte plafonds met inbouwverlichting van designmerk Modular Lighting door het gehele huis,
op begane grond op veel plaatsen voorzien van mooi dimbare ledlampen
- Overal exclusieve RVS inbouwkranen van Ritmonio
- Uitgebreid domoticasysteem, te bedienen met smartphone, tablet en pc
- High-end Viesmann CW6 CV-ketel uit 2017
- Eneco Toon slimme thermostaat
- Kostbaar schakelmateriaal LS990 van Jung met UTP (CAT5E) en COAX aansluitingen in alle kamers

++++++++++

A beautiful, detached, modern villa in a unique architectural style. Very spacious with extension at the back and generous garden to the north east (in summer with sun at the back of the house from 1 pm until long after 9 pm). There is space for parking on the property itself. Situated in a spaciously planned neighbourhood with all amenities in the vicinity.

Architect Rien de Ruiter designed this villa in a modern, cubist style with beautiful details and unique floating rooms. In 2008, a back extension was realised with the help of the same architect: all glass, 5.5 m high and with electronically operated skylights.

Constructed in 2003, plot area 614 m², volume 890 m³, living area 248 m², storage space 39 m², roof terrace 13 m².

Ground floor layout:
Entrance with hall, toilet with sink, access to pantry, wardrobe, and storage. A large, glass pivot door provides access to the spacious living room with 5.5 m-high ceiling, and a glass bathroom floating in the open space, including TV area (fitted with a movable system to hide the television from view using a large picture), but especially with incredibly large and high windows that provide a lot of light and still offer sufficient privacy. The ceilings have been lowered and fitted with recessed lighting, the floor is finished with industrial flooring and includes underfloor heating. Almost all windows on the ground floor are fitted with electronic curtain rods that are connected to a home automation system.

The modern, open, and luxurious kitchen from Bulthaup (later fitted with interior drawers in almost all lower cabinets) with large island and breakfast bar is made with aluminium Gaggenau and Miele appliances, including a steam oven and built-in espresso machine.

A large sliding door separates the living room from the conservatory, which offers space for a large dining table and lounge area and provides a nice view of the garden with glass to the floor. A second large sliding door provides access to the terrace. A designer spiral staircase provides access from the conservatory to a floating room that can function as bedroom, but could also be used as a study. It has an electronically operated skylight and a large hatch, operated with gas springs which connects this room to the activities in the conservatory and living room when opened.

First floor:
From the living room, an open steel staircase leads to the originally arranged first floor with a landing, three bedrooms, and a bathroom. All rooms have electronic curtains inside and slatted window blinds on the outside, connected to the home automation system. The playful, floating, glass bathroom has a bathtub, toilet, corner shower, and sink.

Second floor:
Fixed open staircase to the landing with the utilities room to the left, which houses the central heating system and connections for washing machines. A bedroom with en suite, currently in use as a kid's room, has a sliding door which provides access to the pleasant patio roof terrace with hardwood deck, Western Red Cedar wall covering, and modern, glass fall protection.

The spacious master bedroom with walk-in closet has an en suite bathroom with toilet, walk-in shower with a view of the roof terrace, and a freestanding bathtub beside a sliding door to the patio where you can enjoy a bath in privacy, while also being in the outside air. There are electronically operated skylights above the bed and bathroom.

Garden:
The garden is architecturally designed with a spacious lawn, 19 London planes, some fruit trees, hedges, and 'basalt split' gravel and is designed to be low maintenance. At the back of the garden, there is a storage shed and a fun tree house on poles. The stylish terrace by the conservatory rests on foundation, is made of thick, hardwood boards, and is very well-suited for parties. The front garden has a beautiful water mirror (shallow pond). There is spacious storage on both sides of the residence, one of which has a long cabinet wall.

Interesse?

Stel hier uw vraag of geef uw voorkeursdata aan voor een bezichtigingsafspraak.

* Vul in ieder geval of een e-mailadres of een telefoonnummer in