Pauluslaan 144

2204 CB ,  Noordwijk

€ 1.465.000 K.K.

Terug

Kenmerken

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 470 m2
Perceeloppervlakte 348 m2
Inhoud 2.841 m3
Bouw
Type Tussenwoning
Bouwjaar 1938
Indeling
Kamers 11 kamers (9 slaapkamers)
Badkamers 3 badkamers 4 aparte toiletten
Woonlagen 4 woonlagen
Energie
Isolatie Volledig geïsoleerd
Warm water C.v.-ketel

Omschrijving

WONEN IN EEN GEDEELTE VAN EEN GERESTAUREERDE KAPEL? EN WONEN OP EEN LANDGOED? Dat is mogelijk in dit zeer ruime herenhuis gelegen naast de kapel op het historische Landgoed Sancta Maria.

Tussen de duinen, aan de rand van Noordwijk en Noordwijkerhout, is het prachtige landgoed Sancta Maria gelegen. Een exclusieve bosrijke woonlocatie met meerdere paviljoens met herenhuizen, grote hoeveelheid aan vrije kavels en luxe appartementengebouwen. Naast rustig en vrij wonen in een zeer groene omgeving is het landgoed kindvriendelijk en autoluw. Het fraaie woonhuis, zogenaamde type herenhuis is in 1938 gebouwd en in 2016 volledig gerestaureerd tot een moderne woning met behoud van authentieke en originele stijl.

Bouwjaar 1938/2016, woonoppervlakte 470m², inhoud 2841m?, perceeloppervlakte 348m², souterrain 101m², bergruimte 61m², tuinberging 6m² .

Dit prachtige herenhuis maakt onderdeel uit van het voormalige hoofdgebouw Sturmia, heeft een woonoppervlakte van maar liefst 470m² en is uniek gelegen in het midden direct aan de fraaie en mooi gerestaureerde kapel. De buiten- en binnenzijde zijn luxe afgewerkt met moderne materialen die perfect afgestemd zijn op de unieke authentieke historische details, waaronder de nog originele balkenconstructies, die we in de gehele woning terugvinden. De fraaie ramen met roedeverdeling in de Gotische stijl van de naastgelegen kapel, de vide van wel 15 meter hoog en het fantastische gewelf in de slaapkamers maken dit woonhuis extra uniek om in te verblijven, het is net alsof u in een kapel woont!

Begane grond: Via een aantal treden en verhoogde entree is deze unieke woning te betreden met aldaar de entreehal met toiletruimte, maatwerk garderobekast en prachtige glazen/stalen deuren naar de woonkeuken, de living en tevens fantastisch zicht op de meters hoge vide.

De moderne woonkeuken is direct links gesitueerd en is voorzien van de nieuwste apparatuur van Bosch, donker antracietkleurige houten fronten, een luxe Boretti fornuis en een spoel/werkeiland waaraan je ook kan zitten en eten. Verder is er een royale eetgelegenheid gecreëerd met een gashaard die strak in de wand is verwerkt. Blikvanger is, naast de fraaie dubbele Gotische ramen, het glazen vloergedeelte welke gelegen is tegenover de hal/woonkamer deuren, die zicht geeft op het ondergelegen souterrain.

Een verhoogde doorloop met visgraatparket geeft toegang tot het trappenhuis naar de etages en de royale living. De moderne royale living biedt uitzicht op de achtertuin en is mede door lagere ligging, knus te noemen. In de wand zijn de gas-openhaard en de tv strak verwerkt en is er via 2 dubbele openslaande deuren toegang tot de tuin. Ook in deze ruimte vinden we de speels in de vloer verwerkte glazen doorkijk naar het ondergelegen souterrain. Op de gehele begane grond, m.u.v. de verhoogde doorloop ligt een duurzame monolitisch afgewerkte betonvloer met vloerverwarming.

1e Etage: Het trappenhuis naar de verdiepingen is prachtig strak vormgegeven met witte wanden in perfect stuukwerk, ingebouwde spots en donker antraciet kleurige traptreden en plinten. Aangekomen op de 1e etage ervaar je direct het ruimtelijke gevoel en de prachtige architectuur van deze woning door de vide en de meters hoge glazen doorkijk naar het gewelf. Hier is een fraaie werkplek met bureau gecreëerd. De 1e etage heeft een overloop met toegang tot masterbedroom en twee riante slaapkamers waarvan één in gebruik is als kleedkamer met grote hoeveelheid bergruimte in de wand geïntegreerde kast. De overige ruime kamers zijn thans ingericht als kinderkamers, met strakke witte stuuk op de wanden, ingebouwde maatwerkkasten en de monoliet betonvloer vinden we ook hier terug in alle kamers.

De masterbedroom is aan de voorzijde van de woning gelegen en heeft net als de keuken zeer fraaie Gotisch vormgegeven ramen en een prachtig hoog plafond in de vorm van gewelf van de kapel. Blikvanger in deze mooie ruimte is naast de bijzondere vormen, de open badkamer die aan de andere zijde van deze ruimte is gesitueerd. De luxe badgelegenheid heeft een design ligbad, een inloopdouche en een toilet, allemaal strak verwerkt in een design scheidingswand. De dubbele wastafel aan de muurzijde is eveneens mooi verwerkt in een wastafelmeubel uitgevoerd in hetzelfde hout dat we elders door het huis vinden met een grote hoeveelheid aan bergruimte.
De 1e etage heeft verder een separate 2e luxe badkamer met inloopdouche en wastafel. De badkamer is mooi strak vormgegeven met grijze tegels en tinten, de wastafel is in komvorm met Belgisch hardstenen blad. Op de overloop bevindt zich een apart toilet.

2e Etage: De gehele 2e etage is voorzien van de originele karakteristieke balkenconstructie die in de drie grote slaapkamers op deze etage terug te vinden zijn. Alle kamers hebben Velux dakramen en een eikenhouten vloerbedekking. Ook bevindt zich op deze etage een 3e luxe badkamer, die net als de andere badkamers strak is vormgegeven en voorzien is van een inloopdouche en een design wastafel met hardstenen blad. Verder is er een separate toiletruimte en een ruime waskamer met werktafel en spoelunit. Een van de kamers geeft d.m.v. een vlizotrap toegang tot een ruime bergvliering.

3e Etage: Vaste trap naar de zeer lichte en zonnige 3e etage met extra aangebrachte Velux ramen. Op deze etage is een speel/kantoorruimte gecreëerd met leuke speelse ruimtes, etages . Ook hier zijn unieke doorkijkjes gecreëerd en ervaar je duidelijk de hoogte en omvang van de woning.

Souterrain: Via het trappenhuis is er toegang naar de hal van het souterrain. Het souterrain bevindt zich onder de volledige woning en is net als de overige verdiepingen voorzien van een betonnen vloer met vloerverwarming, inbouwspots en inbouwkasten. Met bijna 140m² totale oppervlakte is deze zeer riant te noemen en door de glazen plafondplaten en extra aangebrachte koekoeksramen van meer dan voldoende daglicht voorzien. De situering van een van de glasplaten onder de vide zorgt er zelfs voor dat je vanuit de kelder tot in de nok kan kijken.
De 2 ruime speel-/recreatieruimtes en fitnessruimte die momenteel gerealiseerd zijn zouden om die reden dan ook prima kunnen worden ingericht als bioscoop, werkruimte of wellness. En zelfs het realiseren van een volledig appartement behoord tot een van de opties. Verder vinden we op deze etage nog een bijzonder verlichte wijnruimte met glazen deur en twee inpandige bergingen.

Tuin: De tuin is betegeld en voorzien van een berging en een houten pergola, tevens zijn er diverse zitgelegenheden waar men een royale tuinset kan plaatsen. Achter de tuin bevindt zich een groen veld met diverse bomen waardoor men lekker vrij kan zitten en van de beschutte tuin en de groene omgeving kan genieten. De tuin is afgesloten met een stalen hekwerk.

Rustig, natuurlijk èn veilig wonen op een historisch landgoed in de natuur, temidden van gelijkgestemden en met hectares aan bos in een prachtige riante woning die u echt van binnen moet hebben gezien. Komt u kijken? Wij maken graag met u een afspraak voor een bezichtiging!

Bijzonderheden:
- Vloerverwarming op de begane grond, 1e etage en het souterrain
- Riant souterrain met fitness en wijnkelder
- Tuin op het zuiden gelegen
- Zeer luxe afwerking op alle facetten
- 2 Parkeerplaatsen op eigen afgesloten parkeerterrein
- Fraaie gewelven en Gotische ramen
- 8 slaapkamers, 3 badkamers en een zolderkamer
- Wonen naast een kapel in een riante woning op een landgoed

++++++++++

LIVING IN A PART OF A RESTORED CHAPEL? AND LIVING ON AN ESTATE? That is possible in this very spacious mansion located next to the chapel on the historic Sancta Maria Estate.

This beautiful Sancta Maria estate is located between the dunes, on the edge of Noordwijk and Noordwijkerhout. An exclusive wooded residential location with several pavilions with mansions, plenty of free plots and luxury apartment buildings. Besides living quietly and freely in a very green area, the estate is child-friendly and almost car-free. The lovely mansion-like house was built in 1938 and completely restored in 2016 into a modern home while retaining its authentic and original style.

Built in 1938/2016, living area 470m², capacity 2841m?, plot area 348m², basement 101m², storage area 61m², garden shed 6m² .

This beautiful mansion is part of the former main building Sturmia, has a living area of no less than 470m² and is uniquely located in the middle, directly next the beautiful and lovely restored chapel. The exterior and interior have a luxury finish with modern materials that are perfectly matched to the unique authentic historic details, including the original beams that can be found in the entire house. The lovely windows with wooden panes in the Gothic style of the neighbouring chapel, the loft with a height of fifteen metres and the fantastic vault in the bedrooms make this house a very unique place to stay. It is like living in a chapel!

Ground floor: This unique house can be accessed via a number of steps and a raised entrance, where you will find the entrance hall with toilet room, custom wardrobe and beautiful glass / steel doors to the kitchen, the living room and also a fantastic view on the metres high loft.

The modern dining kitchen is located directly on the left and is equipped with the latest Bosch appliances, dark anthracite-coloured wooden fronts, a luxury Boretti stove and a sink / kitchen island where you can also sit and eat. Furthermore, a spacious dining area has been created with a gas fireplace that was sleekly built into the wall. In addition to the lovely double Gothic windows, the glass floor area is a true eye-catcher, located opposite the hall / living room doors, with a view of the basement below.

A raised passage with herringbone parquet gives access to the stairwell to the floors and the spacious living room. the modern spacious living room offers a view of the back garden and has a cosy feeling, partly due to its lower location. The gas fireplace and television are sleekly built into the wall and the two double French doors give access to the garden. In this room we also find the glass vista to the lower basement that has been playfully incorporated into the floor. The entire ground floor, with the exception of the raised passage, has a durable monolithic finished concrete floor with underfloor heating.

First floor: The stairwell to the upper floors has a lovely sleek design with white walls in perfect plasterwork, built-in spotlights and dark anthracite-coloured stairs and skirting boards. When you arrive on the first floor you immediately experience the spatial feeling and the beautiful architecture of this house due to the loft and the metres high vista to the vault. A nice workplace with desk has been created here. The first floor has a landing with access to the master bedroom and two spacious bedrooms, one of which is used as a dressing room with plenty of storage space in the built-in wardrobe. The other spacious rooms are currently converted to children's rooms, with sleek white plasterwork on the walls, built-in custom wardrobes and the monolith concrete floor can also be found in all the rooms.

The master bedroom is located at the front of the house and has very beautiful Gothic-style windows, just like the kitchen, and a lovely high ceiling in the shape of the chapel's vault. In addition to the special shapes, the focal point in this beautiful room is the open bathroom that is located on the other side of this room. The luxury bathroom has a design bathtub, a walk-in shower and a toilet, all sleekly incorporated into a partition wall. The double wash basin on the wall side is also nicely incorporated into a wash basin unit made of the same wood that we find elsewhere in the house with plenty of storage space.

The first floor also has a separate second luxury bathroom with walk-in shower and wash basin. The bathroom has a lovely sleek design with grey tiles and shades, the wash basin has the shape of a bowl with Belgian hard stone top. There is a separate toilet on the landing.

Second floor: The entire second floor has the original characteristic beam construction that can be found in the three large bedrooms on this floor. All rooms have Velux skylights and oak flooring. There is also a third luxury bathroom on this floor, that has a sleek design like the other bathrooms, and has a walk-in shower and a design wash basin with hard stone top. In addition, there is a separate toilet room and a spacious laundry room with work top and sink. One of the rooms gives access to a spacious attic via a loft ladder.

Third floor: Permanent staircase to the very bright and sunny third floor with additional Velux windows. A play / office area has been created on this floor with nice playful spaces, floors. Unique vistas have also been created here and you immediately experience the height and size of the house.

Basement: The stairwell gives access to the hall of the basement. The basement is located underneath the entire house and, like the other floors, has a concrete floor with underfloor heating, built-in spotlights and built-in wardrobes. With almost 140m² of total surface area, this basement is very spacious and has more than sufficient daylight thanks to the glass ceiling plates and additional small skylights. The location of one of the glass plates underneath the loft even ensures that you can look into the ridge from the basement.

The 2 spacious play / recreation rooms and fitness room that are currently being realised could therefore also be perfectly furnished as a cinema, workspace or wellness. And even realising a complete apartment is one of the options. On this floor we also find a specially lighted wine room with glass door and two indoor storage rooms.

Garden: The garden is tiled and has a storage shed and a wooden pergola. There are also various seating areas where you could place a large garden set. There is a green field behind the garden with various trees so you can sit privately and enjoy the sheltered garden and the green surroundings. The garden is enclosed by a steel fence.

Peaceful, natural and safe living on a historic estate in the middle of nature, amidst like-minded people and with hectares of forest in a beautiful spacious home that you really must have seen on the inside. Will you come and have a look? We are happy to make an appointment with you to view the house.

Particulars:

- Underfloor heating on the ground floor, first floor and the basement

- Spacious basement with fitness and wine cellar

- South facing garden

- Very luxury finish on all facets

- 2 Parking places on own enclosed car park

- Lovely vaults and Gothic windows

- 8 bedrooms, 3 bathrooms, and a garret

- Living next to a chapel in a spacious house on an estate

Interesse?

Heeft u interesse in een soortgelijke woning of wilt u zelf uw woning verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

* Vul in ieder geval of een e-mailadres of een telefoonnummer in